logo-as-hibridi

NOVOSTI / Gotova je setva soje – šta sada sa korovima?

Gotova je setva soje – šta sada sa korovima?

kukuruz-180a

agrosava

01.03.2021

Imate nedoumice oko najbolje brige vaših useva? Svratite na kafu kod Agrosave i saznajte sve što vas interesuje.

Svako prisutstvo korova u usevu soje ozbiljno ugrožava prinose. Zato je vrlo bitno da pratite faze porasta, nicanja i soje i korova, i reagujete na vreme. Što pre pristupite suzbijanju korova, manje ćete komplikacija kasnije imati.

U tom cilju, Agrosava vam preporučuje preparat Albion. To je kompletan preparat, baziran na delovanju dve aktivne materije, bentazon i imazamoks, koje imaju dva različita mehanizma delovanja – kontaktni i sistemik. Zbog takvog sastava, Albion je visoko efikasan preparat u suzbijanju skoro svih širokolisnih i uskolisnih korova u usevu soje.

Ukoliko se pojave korovi na njivi, ubrzo nakon nicanja soje, dobro je odmah pristupiti njihovom suzbijanju korišćenjem Albiona u količini od 1 l po hektaru. Za suzbijanje otporne pepeljuge, Albionu se može dodati preparat Piano u količini 4 gr. Nakon 10-14 dana, radi se drugi tretman sa istom količinom primene Albiona i Piana, a tada se može dodati i 200 ml preparata ES Plus.

Tako ćete suzbiti sve što je niklo nakon prvog tretmana.

U situaciji kada zbog loših vremenskih uslova ne možete da uđete na njivu i ne možete da ponovite tretman u roku od 14 dana, te korovi prerastu početni stadijum, preparatu Albion tada možete dodati preparat Savazon u količini od 0,5 – 1 l po hektaru.

Agrosava vam nudi rešenje za skoro sve situacije i nepredviđene okolnosti, a stručna podrška vam je uvek dostupna za konkretan savet i preporuku šta i koliko koristiti za suzbijanje korova u soji.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=7rqwd2l2mFA[/embedyt]

Scroll to Top

Agrosava je osnovana 1990. godine u Beogradu. Od samog početka, ideja vodilja bila je stvaranje specijalizovane firme u oblasti zaštite bilja. Ta ideja dovela je do partnerstva i bliske saradnje sa više multinacionalnih firmi, koja traje i danas.

Kontaktne informacije