logo-as-hibridi

NOVOSTI / Samo kvalitetna zaštita pšenice rađa visoke prinose. I to je Postulat.

Samo kvalitetna zaštita pšenice rađa visoke prinose. I to je Postulat.

kukuruz-180a

agrosava

09.04.2021

IMATE NEDOUMICE KAKO DA ZAŠTITE VAŠ USEV? SVRATITE NA KAFU KOD AGROSAVE I SAZNAJTE SVE ŠTO VAS INTERESUJE.

Postoji nekoliko pravila uspešne proizvodnje pšenice, a jedno od njih je nesumnjivo kvalitetna zaštita pšenice od najčešćih i najopasnijih bolesti, kao što su pepelnica, rđa, septorija, fuzarijum.

I sama zaštita pšenice od bolesti ima svoje postulate, jer to je proces i on podrazumeva:

  • praćenje razvoja useva
  • praćenje uslova za razvoj bolesti
  • odabir tačnog vremena kada treba izvršiti tretman
  • odabir pravog preparata
  • efikasna i pravilna primena preparata.

A kada govorimo o maksimalno efikasnoj zaštiti pšenice i postizanju visokih prinosa, tu se priča svodi samo na jedan postulat – Agrosavin sistematični fungicid Postulat.

Kada su gusti i bujni usevi, a visoka temperatura i vlaga, tada možemo da očekujemo pojavu najčešćih bolesti pšenice. Zato je obilazak parcele i praćenje uslova za razvoj bolesti ključno u određivanju vremena primene Postulat fungicida.

Onda kada se ostvare svi uslovi za pojavu bolesti, Postulat primenjujemo u fazi intenzivnog vlatanja pšenice, i to u količini 0, 8 – 1 l/ha.

Delotvorna zaštita pšenice, ali i uljane repice i suncokreta

Fungicid Postulat, pored suzbijanja bolesti pšenice, možemo koristiti i u usevima uljane repice i suncokretu.

U uljanoj repici Postulat se koristi za preventivno suzbijanje bele truleži u količini 0,8 – 1 l/ha. Preporuka je da se koristi početkom cvetanja u dva tretmana, sa razmakom 7-10 dana. Takođe, Postulat se može primeniti i u suncokretu tokom vlažnih, toplih leta za suzbijanje bele truleži i sprečavanje raspadanja glavica, takođe u količini 0,8 – 1 l/ha. Primenjuje se u fazi intenzivnog porasta suncokreta.

Za sve ratare koji ne žele da im rod bude desetkovan, već da u vreme žetve budu zadovoljni postignutim prinosima – Postulat je rešenje.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=Wr8woGMWkK4[/embedyt]

Scroll to Top

Agrosava je osnovana 1990. godine u Beogradu. Od samog početka, ideja vodilja bila je stvaranje specijalizovane firme u oblasti zaštite bilja. Ta ideja dovela je do partnerstva i bliske saradnje sa više multinacionalnih firmi, koja traje i danas.

Kontaktne informacije