logo-as-hibridi

NOVOSTI / Sinonim za kvalitet i pouzdanost – AS 72

Sinonim za kvalitet i pouzdanost – AS 72

kukuruz-180a

agrosava

04.04.2023

Selekcioneri kukuruza svake godine razvijaju veliki broj hibrida koji predstavljaju kombinaciju savremenih genetskih inovacija i tradicionalnih sorti. Među njima se izdvaja hibrid koji je postao sinonim za kvalitet i pouzdanost – Agrosavin AS 72.

AS 72 je jedan od najprilagodljivijih hibrida na različite agroekološke uslove i prisutan je na poljima Evrope, Azije i naše zemlje više od 15 godina. Pored odlične prilagodljivosti ističe se i po čvrstom stablu sa jakim korenom, tamno zelenim širokim listovima i krupnim kompaktnim zrnom koje je potpuno zrnasto do samog vrha klipa. Klip je postavljen niže na biljci i izuzetno je krupan, sa 18-20 redova zrna i prosečnom dužinom od 21 cm. U ređim sklopovima, klip je značajno produžen.

Zbog ovih osobina, odlično se bere beračima bez ikakvih gubitaka, dok u jesen lepo otpušta vlagu do najmanje 15% i može se kombajnirati u zrnu.

Ovo je hibrid koji zbog svoje izuzetne adaptabilnosti na različite agroekološke uslove, bez premca može da se gaji u svim kukuruznim rejonima, koji čak i na slabijim zemljištima i nižem stepenu agrotehnike daje natprosečne prinose.

Preporučena gustina setve zavisi od uslova proizvodnje:

  • U lošijim uslovima i na zemljištima slabijeg boniteta od 54-57000 biljaka po hektaru
  • U optimalnim uslovima od 59-65000 biljaka po hektaru
  • U navodnjavanju do 68000 biljaka po hektaru

As72 Kvalitet Pouzdanost 2

 

AS 72, sa svojom neuporedivom tolerancijom na stresne uslove i garantovanim visokim prinosom, trebao bi biti sastavni deo strukture setve hibrida kukuruza na svakom imanju. Uzevši u obzir sve češće izazove koje pred nas postavlja nepredvidivo vreme, ovaj hibrid predstavlja sigurnost za ostvarivanje najboljih rezultata u proizvodnji.

Scroll to Top

Agrosava je osnovana 1990. godine u Beogradu. Od samog početka, ideja vodilja bila je stvaranje specijalizovane firme u oblasti zaštite bilja. Ta ideja dovela je do partnerstva i bliske saradnje sa više multinacionalnih firmi, koja traje i danas.

Kontaktne informacije