logo-as-hibridi

NOVOSTI / Šta najviše ugrožava zimsku proizvodnju povrća u plasteniku i kako to da sprečite?

Šta najviše ugrožava zimsku proizvodnju povrća u plasteniku i kako to da sprečite?

kukuruz-180a

agrosava

05.02.2021

Imate nedoumice oko najbolje brige vaših useva? Svratite na kafu kod Agrosave i pitajte sve što vas interesuje.

Ako gajite lisnato povrće u plasteniku, kao i naš prvi gost na kafi, Mića iz Golubinaca, onda vam je poznato koliko zimski period ume da bude izazovan za proizvodnju. Bez obzira što lisnato povrće dobro podnosi hladnoću, važna je zaštita u zatvorenom prostoru, jer je tu i veća aktivnost zemljišnih štetočina.

Mića iz Golubinaca je na prostoru od 800 kvadrata posadio rukolu, salatu i spanać, ali nije bio zadovoljan kako je povrće napredovalo. Nešto tu ozbiljno nije bilo u redu i nije znao kako to da reši.

Mića nam se obratio za stručnu pomoć. Uz razgovor sa Jovankom Petrović, Agrosavinim stručnjakom za voće i povrće, Mića iz Golubinaca je ne samo saznao šta muči njegovo lisnato povrće, već i kako da uspešno reši zimsku dramu u plasteniku.

Ako i vi gajite lisnato povrće u zatvorenom prostoru, sigurno ne želite da se proizvodnja pretvori u fijasko. Jovankini saveti vam i te kako mogu pomoći da se to ne desi.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=QeLbqLDXmcI[/embedyt]

Scroll to Top

Agrosava je osnovana 1990. godine u Beogradu. Od samog početka, ideja vodilja bila je stvaranje specijalizovane firme u oblasti zaštite bilja. Ta ideja dovela je do partnerstva i bliske saradnje sa više multinacionalnih firmi, koja traje i danas.

Kontaktne informacije