logo-as-hibridi

NOVOSTI / Zimsko prskanje voća – najbolja kombinacija preparata

Zimsko prskanje voća – najbolja kombinacija preparata

kukuruz-180a

agrosava

18.02.2021

Kada počinje zimsko prskanje voća i koja su to najbolja sredstva za zimsko prskanje voća, vrlo su aktuelne teme kod voćara trenutno.

Ove godine posebno o tome treba voditi računa, jer se brojne aktivne materije ukidaju (posebno insekticidi), te je neophodno promeniti strategiju zaštite voća.

A na pitanja kako i kada to uraditi odgovara Jovanka Petrović, stručnjak za voćarstvo iz kompanije Agorosava.

Po njenim rečima, optimalno vreme za zimsko prskanje voća je kraj februara i početak marta. To je zapravo vreme neposredno pred početak vegetacije, ključno vreme za suzbijanje brojnih patogena, koje je kasnije vrlo teško ili nemoguće suzbiti. Zato je zimski tretman od izuzetne važnosti.

Koji su najbolji preparati za zimsko prskanje voća? Jovanka preporučuje kombinaciju 3 preparata koji imaju širok spektar dejstva, te jednim tretmanom voćari mogu pokriti veći broj bolesti. To su preparati: Letol (parafinsko ulje), Saturn (insekticid) i Everest (fungicid).

Ova kombinacija je proverena i dokazano deluje protiv brojnih patogena, naročito na štitaste vaši, lisne vaši i grinje.

Zato ako se pitate kako da vam jabuka ili kruška budu bez pecke, zimsko prskanje je tretman koji će mnogo pomoći da vaše voće ostane zdravo i rodno.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=kXRd2G_fhpk[/embedyt]

Scroll to Top

Agrosava je osnovana 1990. godine u Beogradu. Od samog početka, ideja vodilja bila je stvaranje specijalizovane firme u oblasti zaštite bilja. Ta ideja dovela je do partnerstva i bliske saradnje sa više multinacionalnih firmi, koja traje i danas.

Kontaktne informacije